January 28, 2011

" Nanti dah duduk jauh dari keluarga pun tetap kuatkan semangat, kuatkan jati diri " ..Bismillahirrahmanirrahim~
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful.Pesanan untuk sendiri…pesanan buat hati ana.

“Ya Allah, andai diri dalam keadaan lemah, dan tidak berfikiran rasional, ana minta supaya jangan Engkau palingkan hati ini dari terus memperjuangkan agamaMu, dan jua iman ini.”
Seringkali ana merasakan diri ini lemah apabila sahaja gagal membawa nasihat kepada sahabat dan jua keluarga. Perlu ana katakan pada diri di sini, dakwah itu amatlah sukar kerana memerlukan jangka masa dan ruang yang baik. Sedang ana membaca satu artikel di ruang maya, ana terfikir. Allah memandang pada usahanya bukan pada hasilnya. Pasti ada sebab Allah aturkan sebegitu. Mungkin sahaja supaya ana terus berusaha. Mungkin sahaja ada yang tidak kena pada diri.
Satu pesanan buat ana dari seseorang…

" Nanti dah duduk jauh dari keluarga
pun tetap kuatkan semangat, kuatkan jati diri " ..Bukan hanya omong-omongan kosong semata-mata, namun perlukan usaha dan doa.
Ana tidak mahu istilah futur itu terbayang-bayang dan muncul pada minda ana. Minta dijauhkan. Terima kasih untuk nikmat imanMu ini kepada ku, Ya Allah.
P/s:
Buat seorang sahabat sejati di tempat sepengajian, selamat bertunang. Ana gembira enti dah makin menemui cinta yang akan membawa enti dalam memperkukuhkan cinta kerana Allah.

No comments:

Post a Comment